Loading

Predstavljanje knjige „Zvonari slobode“

Knjigu „Zvonari slobode“ priredili su i napisali  Aleksandra Ninković Tašić i Branislav Stanković, a objavljena je u Izdavačkoj kući Catena Mundi, 2018. godine.

Knjiga će biti predstavljena u Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji, 12. septembra 2019. godine, sa početkom u 18 sati.

Pored autora o knjizi će govoriti Nikola Marinković, književni kritičar i izvršni urednik u Izdavačkoj kući Catena Mundi. Moderator je Vesna Stepanović.

„Zvonari slobode“ je istorijska čitanka o dvojici srpskih velikana, Mihajlu Pupinu i vladiki Nikolaju, koji su višestruko zadužili srpski narod, šireći slavu i čast Srbije u teškim trenucima, kada je sudbina čitavog naroda zavisila od truda izuzetnih pojedinaca.

Knjiga sadrži malo poznate činjenice o nacionalnom radu Mihajla Pupina i vladike Nikolaja, kao i pisma, prepisku i biografije dvojice velikana, te originalne fotografije i materijale. U knjigu su uneti i tekstovi drugih autora koji otkrivaju fascinantne detalje o nacionalnom radu ljudi koji su proneli slavu srpstva u najtežim istorijskim trenucima.