Loading

Представљање књиге Милана Обрадовића

Књига „Међу Моравама пут“ Милана Обрадовића најновије је издање Народне библиотеке „Др Ђорђе Натошевић“ у Инђији, објављено половином ове године. Реч је о занимљивом путописном штиву, у прози и стиху, писаном са пуно љубави, пажње према историјским чињеницама и чистоти језика. Отац са своје двоје деце путује бициклом стазама и путевима светих Ћирила и Методија.

Милан Обрадовић је рођен у Инђији, где је завршио основну школу и гимназију. Дипломирао је електротехнику у Београду, а докторирао физику у Белгији. Живи у Португалији, ради у Међународној лабораторији за нанотехнологију, отац је петоро деце. Ово му је прва књига.

Отац Војислав Билбија у рецензији  књиге наводи: „Господу слава и хвала да се појавила овако топла и мила лектира. „Међу Моравама пут“ је прекрасна прича љубави родитеља и дјеце кроз њихово путовање пуно романтичних догодовштина, обогаћена објашњењем дивних ријечи, оригиналних илустрација, а све то је изашло из срца и душе аутора.“

Књига ће бити представљена 29. августа 2019. године, у 18 сати, у читаоници Народне библиотеке „Др Ђорђе Натошевић“ у Инђији, а о њој говоре рецензенти отац Војислав Билбија и Љиљана Дугалић, која је и уредник издања, те сам аутор. У програму учествује Певачка група КУД „Соко“ из Инђије,  а модератор је Весна Степановић.

Добро дошли на добро место!