Loading

Библиотека у Инђија WEB БИБЛИОТЕКА у 2019. години

Управни одбор INternetClubа, удружења интернет стваралаца Србије, на својој седници 27. марта 2019. године у Београду, једногласно је прихватио предлог Комисије за унапређење и праћење интернета у науци и култури мреже БИБЛИОТЕКЕ НАШЕГ ОКРУЖЕЊА, да се на основу резултата у развоју наступа библиотеке на интернету, унапређењу web апликације библиотеке https://www.bibliotekaindjija.rs/ и заживљавању у свакодневици глобалне и локалне заједнице, Народној библиотеци „Др Ђорђе Натошевић“ у Инђији додели Плакета WEB БИБЛИОТЕКА 2019.

Овогодишња плакета додељује се као резултат континуитета и истрајности у примени интернет технологија у раду библиотеке и праћењу културног миљеа локалне заједнице од 2008. до данас. То је приступ глобалној мрежи у коме је библиотека средиште размене и креирања информација о културним дешавањима и садржајима једне средине на глобалном простору. Значај овогодишње награде је у томе што ова библиотечка комуникација на глобалној мрежи постала поуздани извор инфомација и реално огледало активности једног субјекта културе и образовања у ширем смислу.
Овај пример треба да послужи као пример многима, пре свега установама културе из средина које су веће само по територију и броју становника које својим деловањем покривају.
Интернет клуб у циљу развоја нациналног домена на Интернету уз Плакету додељује инђијској Библиотеци и годишњу регистрацију националних домена bibliotekaindjija.srb.

Комисија је радила у саставу Мирко Марковић, библиотекар саветник, председник Управног одбора INternetClubа, др Адам Софронијевић, руководилац сектора научног развоја INternetClubа и Драган Сајић, руководилац сектора за ТУРАЛ интернет технологије INternetClubа.