Loading

Представљање књиге „Звонари слободе“

Књигу „Звонари слободе“ приредили су и написали  Александра Нинковић Ташић и Бранислав Станковић, а објављена је у Издавачкој кући Catena Mundi, 2018. године.

Књига ће бити представљена у Народној библиотеци „Др Ђорђе Натошевић“ у Инђији, 12. септембра 2019. године, са почетком у 18 сати.

Поред аутора о књизи ће говорити Никола Маринковић, књижевни критичар и извршни уредник у Издавачкој кући Catena Mundi. Модератор је Весна Степановић.

„Звонари слободе“ је историјска читанка о двојици српских великана, Михајлу Пупину и владики Николају, који су вишеструко задужили српски народ, ширећи славу и част Србије у тешким тренуцима, када је судбина читавог народа зависила од труда изузетних појединаца.

Књига садржи мало познате чињенице о националном раду Михајла Пупина и владике Николаја, као и писма, преписку и биографије двојице великана, те оригиналне фотографије и материјале. У књигу су унети и текстови других аутора који откривају фасцинантне детаље о националном раду људи који су пронели славу српства у најтежим историјским тренуцима.