Loading

ISTORIJAT INĐIJSKOG ROCK ‘N’ ROLLA

Nedavno je objavljena knjiga „Prvih dvadeset godina : istorijat inđijskog rock ‘n’ rolla“, autora Stanka Matijevića i Jovana Bate Božića, a u izdanju Narodne biblioteke „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji. Recenzent, lektor i autor korica je Aleksandar Mijalković.

Knjiga predstavlja svojevrstan istraživački poduhvat kojem su pristupili autori ne bi li od tamnih senki zaborava sačuvali jedno po svemu posebno i dragoceno vreme, angažovane i energične mlade ljude, istinske ljubitelje rock ‘n’ roll muzike i nadarene umetnike.

Nakon veoma uspešne izložbe o istorijatu rock ‘n’ rolla u inđijskoj opštini, organizovane u Kući Vojnovića, 2010. godine, objavljivanje knjige sa ovom tematikom nametnulo se kao neizbežan korak. Matijević i Božić, i sami veoma aktivni učesnici na muzičkoj sceni, nastojali su i uspeli da prikupe podatke o svim bendovima koji su svirali u to vreme, njihovim nastupima, instrumentima na kojima su izvodili numere. Nisu zaobiđeni ni oni publici nevidljivi ljudi, koji su bili tehnička podrška muzičarima.

„Prvih dvadeset godina : istorijat inđijskog rock ‘n’ rolla“ pravi je almanah u koji je stalo bezbroj imena muzičara koji su svim srcem i dušom gradili rock ‘n’ roll scenu u Inđiji i okolini, sa više ili manje uspeha. Neki od njih više nisu živi, te knjiga ujedno i čuva sećanje na njih.

Knjiga će biti predstavljena 25. januara 2018. godine, u 18 sati, u čitaonici Narodne biblioteke „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji. O knjizi će govoriti Ratomir Rale Damjanović, Aleksandar Mijalković Šaca, kao i autori. Moderator je Vesna Stepanović.