Loading

Промоција књиге и отварање изложбе о Бранку Ћопићу

Народна библиотека „Др Ђорђе Натошевић“ у Инђији  и Културни центар Инђија, сећајући се великана српске књижевности Бранка Ћопића, представљају књигу Олге Красић Марјановић БРАНКО ЋОПИЋ: КУЈЕМ СВОЈУ ЖИЦУ : интервјуи и архивски документи“ и изложбу исте ауторке ВЕДРИНЕ И СЕТЕ БРАНКА ЋОПИЋА (1915-1984).

Књига је објављена крајем прошле године, у издању еминентне издавачке куће „Службени гласник“ из Београда и први пут је представљена на прошлогодишњем Сајму књига у Београду. Ова монографија садржи интервјуе и архивска документа Бранка Ћопића, те опомиње научну и културну јавност на неопходност израде целокупне библиографије великог писца.

Грађа изложбе, организоване поводом стотог рођендана Бранка Ћопића, највећим делом преузета је из Архива САНУ, где се, вољом писца, и чува његова целокупна оставштина. Реализација изложбе део је регионалног пројекта чији су носиоци били Библиотека града Београда и Универзитетска и народна библиотека Републике Српске у Бања Луци. Аутори изложбе су Олга Красић Марјановић из Београда и Ратко Марић из Бања Луке.

Књига „БРАНКО ЋОПИЋ: КУЈЕМ СВОЈУ ЖИЦУ : интервјуи и архивски документи“ биће представљена 8. фебруара 2018. године, у Читаоници Библиотеке, у 18 сати, а отварање изложбе ВЕДРИНЕ И СЕТЕ БРАНКА ЋОПИЋА (1915-1984) је истог дана, у 19 сати, у Галерији Куће Војновића.

У програму учествују Олга Красић Марјановић, ауторка, Марко Чанади, рецитатор, Владимир Вукас, кустос, као и Весна Степановић, библиотекар.