Loading

Promocija knjige i otvaranje izložbe o Branku Ćopiću

Narodna biblioteka „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji  i Kulturni centar Inđija, sećajući se velikana srpske književnosti Branka Ćopića, predstavljaju knjigu Olge Krasić Marjanović BRANKO ĆOPIĆ: KUJEM SVOJU ŽICU : intervjui i arhivski dokumenti“ i izložbu iste autorke VEDRINE I SETE BRANKA ĆOPIĆA (1915-1984).

Knjiga je objavljena krajem prošle godine, u izdanju eminentne izdavačke kuće „Službeni glasnik“ iz Beograda i prvi put je predstavljena na prošlogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu. Ova monografija sadrži intervjue i arhivska dokumenta Branka Ćopića, te opominje naučnu i kulturnu javnost na neophodnost izrade celokupne bibliografije velikog pisca.

Građa izložbe, organizovane povodom stotog rođendana Branka Ćopića, najvećim delom preuzeta je iz Arhiva SANU, gde se, voljom pisca, i čuva njegova celokupna ostavština. Realizacija izložbe deo je regionalnog projekta čiji su nosioci bili Biblioteka grada Beograda i Univerzitetska i narodna biblioteka Republike Srpske u Banja Luci. Autori izložbe su Olga Krasić Marjanović iz Beograda i Ratko Marić iz Banja Luke.

Knjiga „BRANKO ĆOPIĆ: KUJEM SVOJU ŽICU : intervjui i arhivski dokumenti“ biće predstavljena 8. februara 2018. godine, u Čitaonici Biblioteke, u 18 sati, a otvaranje izložbe VEDRINE I SETE BRANKA ĆOPIĆA (1915-1984) je istog dana, u 19 sati, u Galeriji Kuće Vojnovića.

U programu učestvuju Olga Krasić Marjanović, autorka, Marko Čanadi, recitator, Vladimir Vukas, kustos, kao i Vesna Stepanović, bibliotekar.