Loading

Biblioteka u Inđija WEB BIBLIOTEKA u 2019. godini

Upravni odbor INternetCluba, udruženja internet stvaralaca Srbije, na svojoj sednici 27. marta 2019. godine u Beogradu, jednoglasno je prihvatio predlog Komisije za unapređenje i praćenje interneta u nauci i kulturi mreže BIBLIOTEKE NAŠEG OKRUŽENJA, da se na osnovu rezultata u razvoju nastupa biblioteke na internetu, unapređenju web aplikacije biblioteke https://www.bibliotekaindjija.rs/ i zaživljavanju u svakodnevici globalne i lokalne zajednice, Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji dodeli Plaketa WEB BIBLIOTEKA 2019.

Ovogodišnja plaketa dodeljuje se kao rezultat kontinuiteta i istrajnosti u primeni internet tehnologija u radu biblioteke i praćenju kulturnog miljea lokalne zajednice od 2008. do danas. To je pristup globalnoj mreži u kome je biblioteka središte razmene i kreiranja informacija o kulturnim dešavanjima i sadržajima jedne sredine na globalnom prostoru. Značaj ovogodišnje nagrade je u tome što ova bibliotečka komunikacija na globalnoj mreži postala pouzdani izvor infomacija i realno ogledalo aktivnosti jednog subjekta kulture i obrazovanja u širem smislu.
Ovaj primer treba da posluži kao primer mnogima, pre svega ustanovama kulture iz sredina koje su veće samo po teritoriju i broju stanovnika koje svojim delovanjem pokrivaju.
Internet klub u cilju razvoja nacinalnog domena na Internetu uz Plaketu dodeljuje inđijskoj Biblioteci i godišnju registraciju nacionalnih domena bibliotekaindjija.srb.

Komisija je radila u sastavu Mirko Marković, bibliotekar savetnik, predsednik Upravnog odbora INternetCluba, dr Adam Sofronijević, rukovodilac sektora naučnog razvoja INternetCluba i Dragan Sajić, rukovodilac sektora za TURAL internet tehnologije INternetCluba.