Loading

21. Susreti bibliografa u spomen na dr Georgija Mihailovića

Odbor Susreta bibliografa u spomen na dr Georgija Mihailovića, na sednici održanoj 24. aprila 2018. godine, u Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji, odlučio je da  21. Susreti bibliografa budu održani 9. novembra 2018. godine, u Velikoj sali Kulturnog centra u Inđiji.

Članovi Odbora Susreta bibliografa saglasili su se da se raspiše Javni poziv za dostavljanje prijava radova za učešće na 21. Susretima bibliografa u spomen na dr Georgija Mihailovića. Naučne i stručne radove iz oblasti bibliografije zainteresovani autori dostavljaju najkasnije do 30. septembra 2018. godine, u potpunosti pridržavajući se Uputstva autorima Zbornika radova Susreti bibliografa u spomen na dr Georgija Mihailovića.

Članovi Odbora Susreta bibliografa u spomen na dr Georgija Mihailovića jednoglasno su se saglasili da se raspiše Konkurs za Nagradu „Dušan Panković“. Nagrada „Dušan Panković“ dodeljuje se pojedincima za izuzetna ostvarenja u oblasti srpske bibliografije i ima za cilj afirmisanje i promovisanje bibliografije, ukazivanje na njenu ulogu i značaj u kulturi, nauci i društvu uopšte. Pravo predlaganja kandidata za Nagradu imaju pojedinci, biblioteke i ostale ustanove i organizacije iz oblasti kulture i nauke.

Susreti bibliografa u spomen na dr Georgija Mihailovića su stručno-naučni skup posvećen teorijskim i praktičnim aspektima bibliografije. Susreti bibliografa neguju uspomenu na dr Georgija Mihailovića, istaknutog srpskog bibliografa. Ciljevi Susreta bibliografa su afirmisanje teorije, istorije i prakse bibliografije, isticanje suštine i značaja bibliografije, kao izvora informacija i pretpostavke bavljenja naukom, te apostrofiranje mesta, uloge i važnosti bibliografskog rada sa istorijskog, nacionalnog, kulturnog i naučnog aspekta.

Organizator i domaćin Susreta bibliografa je Narodna biblioteka „Dr Đorđe Natošević” u Inđiji. Prvi skup održan je 1983. godine i ove godine održava se dvadesetiprvi put.

Javni poziv za prijavu radova

Uputstvo autorima za Susrete bibliografa

Konkurs za Nagradu „Dušan Panković“

Pravilnik o Nagradi „Dušan Panković“