Loading

Представљање романа „Зид тајни“ Љиљане Шарац

Принцеза Јелена Карађорђевић, наследница је две краљевске лозе, српске Карађорђевић и црногорске Петровић, удата за наследника руске царске лозе Романов,  жена високе духовне моћи, стваралачког духа, пожртвована и племенита.

Када млада жена Лидија Живковић случајно пронађе дневник принцезе Јелене Карађорђевић у својој кући на Звездари, почиње нестварна прича о пријатељству, породици, љубави, успонима и падовима, надању и страдању.

Радња романа из Београда прелази на Цетиње, Тасос, у Санкт Петербург, тече у неколико временских равни, смењују се бројни историјски и књижевни ликови. Поред савременог лика Лидије, обхрване бригама због опаке болести и преиспитивањима и променама изазваних разводом брака, романом ипак доминира принцеза Јелена Карађорђевић, јединица ћерка краља Петра I Карађорђевћа, о чијем животу смо остали ускраћени за обимније историјске податке.

Представљање новог романа Љиљане Шарац „Зид тајни“ организује Народна библиотека „Др Ђорђе Натошевић“ у Инђији, у четвртак, 17. маја 2018. године, са почетком у 19 сати. О књизи ће говорити ауторка, чији је ово трећи роман, одломке из романа читаће Андреа Живковић-Мушкиња, а модератор је Весна Степановић.