Loading

Представљање монографије „Милена Дравић или кључ снова“ Аните Панић

Милена Дравић је једна од највећих звезда српског и југословенског филма. Чувени редитељ Жан-Лик Годар је, дефинишући филм, изјавио да филм није уметност која слика живот, већ да је филм оно што се налази између живота и уметности. Управо тај простор, између живота и уметности, чини животни и професионални пут Милене Дравић.

Опробала са у свим жанровима, од партизанских епопеја, филмова црног таласа, до експерименталних филмова, мелодрама, комедија. Играла је наивке, партизанке, девојке са села, заводнице, али сваком улогом, већом или мањом, доказала је да је дар за филмску уметност нешто што јој сасвим природно припада.

Монографију „Милена Дравић или кључ снова“ приредила је Анита Панић, телевизијски аутор, документариста и писац, а објављена је у издању Филмског центра Србије и Службеног гласника. Реч је о луксузном двојезичном издању (српски, енглески), које обилује фотографијама, текстовима еминентних глумачких, редитељских и новинарских имена, новинским написима, филмским и позоришним критикама, те детаљним пописом свих Милениних улога и награда које је за њих освојила.

О књизи ће говорити ауторка Анита Панић, уз пројекцију бројних фото и видео материјала. Модератор је Весна Степановић.

Читаоница Народне библиотеке „Др Ђорђе Натошевић“ у Инђији, 26. септембар 2019. године, у 18 сати.

Добро дошли на добро место!