Loading

Представљање књиге „Обичаји, вјеровања и свакодневи живот Срба на Кордуну“ Милета Боснића

Између Петрове горе и Капеле, све од средње Уне па до Карловца, где теку Корана, Купа, Мрежница, Добра и Глина, тамо је Кордун.

За књигу „Обичаји, вјеровања и свакодневни живот Срба на Кордуну“ аутор Миле Боснић прикупио је велики број података, усмених казивања, записа и фотографија, систематизовао их у поглавља која сведоче о животу Срба на Кордуну. У овом обимном послу имао је помоћ великог броја сарадника, најчешће усмених казивача историје.

Ова драгоцена књига указује на вишевековни живот Срба у овим крајевима. Прецизно су пописана места у којима су живели Срби, презимена и крсне славе које су фамилије славиле, најчешћа лична имена, обичаји у вези рађања, венчавања, сахрањивања, обрађивања земље, забава, лечења болести.

Књига „Обичаји, вјеровања и свакодневни живот Срба на Кордуну“ биће представљена у Народној библиотеци „Др Ђорђе Натошевић“ у Инђији, 20. фебруара 2020. године, у 18 сати. О књизи ће говорити Милојко Будимир, историчар, Данко Перић, новинар, као и сам аутор. У музичком делу програма учествује Изворна група „Кордун“ која ради при  КУД „Соко“ из Инђије, а програм ће водити Саво Смољановић.