Loading

22. Сусрети библиографа у спомен на др Георгија Михаиловића

Одбор Сусрета библиографа у спомен на др Георгија Михаиловића, на електронској седници одржаној од 29. априла до 11. маја 2020. године, одлучио је да  22. Сусрети библиографа у спомен на др Георгија Михаиловића буду одржани 13. новембра 2020. године, у Великој сали Културног центра у Инђији. У случају неповољне епидемиолошке ситуације у земљи и региону у том временском периоду, одлука ће бити преиначена.

Чланови Одбора Сусрета библиографа сагласили су се да се распише Јавни позив за достављање пријава радова за учешће на 22. Сусретима библиографа у спомен на др Георгија Михаиловића. Научне и стручне радове из области библиографије заинтересовани аутори достављају најкасније до 30. септембра 2020. године, у потпуности придржавајући се Упутства ауторима Зборника радова Сусрети библиографа у спомен на др Георгија Михаиловића.

Чланови Одбора Сусрета библиографа у спомен на др Георгија Михаиловића једногласно су се сагласили да се распише Конкурс за Награду „Душан Панковић“. Награда „Душан Панковић додељује се појединцима за изузетна остварења у области српске библиографије и има за циљ афирмисање и промовисање библиографије, указивање на њену улогу и значај у култури, науци и друштву уопште. Право предлагања кандидата за Награду имају појединци, библиотеке и остале установе и организације из области културе и науке. (Правилник о Награди „Душан Панковић“ можете погледати овде).

Стручно-научни скуп Сусрети библиографа у спомен на др Георгија Михаиловића посвећен је теоријским и практичним аспектима библиографије. Сусрети библиографа негују успомену на др Георгија Михаиловића, истакнутог српског библиографа. Циљеви Сусрета библиографа су афирмисање теорије, историје и праксе библиографије, истицање суштине и значаја библиографије, као извора информација и претпоставке бављења науком, те апострофирање места, улоге и важности библиографског рада са историјског, националног, културног и научног аспекта. Организатор и домаћин Сусрета библиографа је Народна библиотека „Др Ђорђе Натошевић” у Инђији. Први скуп одржан је 1983. године и ове године одржава се двадесетдруги пут.