Loading

„Жива библиотека – Људи као књига“

Жива библиотека функционише баш као права библиотека, где читаоци долазе да позајме књигу на одређено време. “Књиге” у “Живој библиотеци” су живи људи који представљају различите групе људи који су често на мети предрасуда, стереотипа и дискриминације, а са којима посетиоци библиотеке могу разговарати, постављати им питања, дискутовати и разменити искуства. На овај начин читаоци могу сазнати доста нових ствари о људима из своје средине, али и о себи самима, а сам метод “Живе библиотеке” је као такав значајан, јер подстиче и промовише дијалог и разумевање. Битна карактеристика “Живе библиотеке” јесте то што се она заснива на аутентичности, те је свака “књига” заснована на истинитој причи.

Ако сте спремни да се суочите са сопственим предрасудама, и да лично упознате „свој стереотип“, постаните читалац у Живој библиотеци у којој књиге говоре.

Пројекат „Жива библиотека“ одржаће се трећи пут у инђијској библиотеци у организацији Црвеног крста Инђија и Народне библиотеке „Др Ђорђе Натошевић“ из Инђије.

Читаоница Народне библиотеке „Др Ђорђе Натошевић“, Инђија, четвртак, 25. април 2024. године, у 18 сати.

Добро дошли! Библиотека – добро место!