Loading

Поезија Жељке Аврић – „Прича о некадашњем“

Жељка Аврић рођена је у Бања Луци, високо образовање стекла је у Новом Саду, а живи и ради у Сремској Митровици. Пише поезију, књижевне приказе, есеје и беседе. Прилоге објављује у часописима за књижевност, уметност и културу. Песме су јој превођене на мађарски, бугарски и руски језик. Више пута je награђивана за песме и циклусе песама. Члан је Удружења књижевника Србије и Удружења књижевника Републике Српске. За себе каже да има два завичаја, те пише у обе изговорне варијанте српског језика, ијекавској и екавској.

Досад је објавила десет збирки поезије – „Портрет“, „Звездарница“, „Маргиналије“, „Временик“, „Јесам“, „Жеђам“, „Несан“, „Сонетне бројанице“, „Песма јој је друго име“ и „Сушти“.

Збирка поезије „Приче о некадашњем“ (2024) у издању Народне библиотеке „Др Ђорђе Натошевић“ из Инђије обухвата њене песме објављене у временском периоду од 2001. до 2023. године. Ово издање изабраних песама омогућава читалачкој публици да испрати развојни пут и стваралачке преображаје Жељке Аврић током њеног песничког сазревања од прве књиге па до данас.

Представљање књиге поезије одржаће се у читаоници Народне библиотеке „Др Ђорђе Натошевић“ у среду, 12. јуна 2024. године у 18 сати.

Поред ауторке у програму учествује проф. др Милутин Ђуричковић. У музичком делу програма наступиће Ненад Димитров. Модератор је Наташа  Косановић.

Организатори промоције су Завичајно друштво „Ђорђе Војновић“ из Инђије у сарадњи са Народном библиотеком „Др Ђорђе Натошевић“ из Инђије.

Добро дошли! Библиотека добро место!