Loading

Предавање: „Начин живота и здравље“ – Светски дан здравља 2024.

Сваке године, 7. априла на дан оснивања Светске здравствене организације, међународне организације основане са визијом да сваки појединац има право да оствари највиши могући ниво здравља, обележава се Светски дан здравља.

Тема Светског дана здравља 2024. је: „Моје здравље, моје право”. Овогодишња тема заговара право на здравље за све, приступ здравственим услугама, образовању и информацијама, као и обезбеђење безбедне воде за пиће, чистог ваздуха, разноврсне исхране, квалитетног становања, добрих услова радне и животне средине и окружења без дискриминације.

Светски дан здравља служи као подсетник на важност давања приоритета здрављу и улагања у стратегије које промовишу једнакост и укљученост сваког појединца у бригу о здрављу.

Поводом овог важног датума, Дом здравља „Милорад Мика Павловић“ из Инђије у сарадњи са Народном библиотеком „Др Ђорђе Натошевић“ из Инђије организоваће предавање под називом: „Начин живота и здравље“.

О значају и важности очувања здравља говориће Маријана Верић, струковна медицинска сестра. Предавање има за циљ промоцију здравих стилова живота и подизање свести о важности одговорног понашања за здравље.

Предавање ће се одржати у среду, 17. априла 2024. године, у читаоници Народне библиотеке „Др Ђорђе Натошевић“ у Инђији, у 18 сати. Улаз је слободан.

Добро дошли! Библиотека – добро место!