Loading

Održana humanitarna promocija romana „Balerinin hod“

Prvi roman mladog autora Filipa Petrovića „Balerinin hod“ predstavljen je inđijskoj publici. Sav prihod od prodatih knjiga namenjen je za lečenje Nikole Rakića.

Knjigu su predstavili Aleksandar Mijalković, Snežana Živković i autor, a moderator je bila Vesna Stepanović.

Izdavač knjige je Narodna biblioteka „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji.

Filip Petrović je rođen 1991. godine u Novom Sadu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Inđiji. Diplomirao je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu, 2016. godine. Tema njegovog diplomskog rada je „Određivanje načina intenziteta vežbanja kod rekreativaca u fitnesu“. Trenutno je na master studijama na istom fakultetu, a radi i kao personalni fitnes trener. Dugi niz godina bavio se tekvondom. U slobodnom vremenu čita prozu, svira klavir i piše. Živi u Inđiji.

U nevolji pomoći drugom čast je i dokaz zrelosti. To nije pitanje godina. To je pitanje vaspitanja i morala. To je pitanje empatije i ljubavi. I Filip Petrović i brojni posetioci promocije koji su kupili knjigu pokazali su humanost.

Na humanitarnoj promociji romana „Balerinin hod“ Filipa Petrovića sakupljeno je 33.000 dinara za lečenje Nikole Rakića, sedamnaestogodišnjeg mladića iz Inđije.

Svi koji žele da se priključe ovoj humanoj akciji mogu da kupe knjigu u sledećih desetak dana u čitaonici Narodne biblioteke „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji. Naše malo nekom znači mnogo.