Loading

Одржана хуманитарна промоција романа „Балеринин ход“

Први роман младог аутора Филипа Петровића „Балеринин ход“ представљен је инђијској публици. Сав приход од продатих књига намењен је за лечење Николе Ракића.

Књигу су представили Александар Мијалковић, Снежана Живковић и аутор, а модератор је била Весна Степановић.

Издавач књиге је Народна библиотека „Др Ђорђе Натошевић“ у Инђији.

Филип Петровић је рођен 1991. године у Новом Саду. Основну школу и гимназију завршио је у Инђији. Дипломирао је на Факултету спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду, 2016. године. Тема његовог дипломског рада је „Одређивање начина интензитета вежбања код рекреативаца у фитнесу“. Тренутно је на мастер студијама на истом факултету, а ради и као персонални фитнес тренер. Дуги низ година бавио се теквондом. У слободном времену чита прозу, свира клавир и пише. Живи у Инђији.

У невољи помоћи другом част је и доказ зрелости. То није питање година. То је питање васпитања и морала. То је питање емпатије и љубави. И Филип Петровић и бројни посетиоци промоције који су купили књигу показали су хуманост.

На хуманитарној промоцији романа „Балеринин ход“ Филипа Петровића сакупљено је 33.000 динара за лечење Николе Ракића, седамнаестогодишњег младића из Инђије.

Сви који желе да се прикључе овој хуманој акцији могу да купе књигу у следећих десетак дана у читаоници Народне библиотеке „Др Ђорђе Натошевић“ у Инђији. Наше мало неком значи много.