Loading

ИKT ПУТOКАЗИ – KA САВРЕМЕНОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Библиотекари Народне библиотеке „Др Ђорђе Натошевић“ у Инђији похађали су, 7. фебруара 2022. године, у Читаоници за одрасле инђијске Библиотеке, стручни семинар ИКТ путoкази – кa савременој библиотеци. Овај семинар Интернет клуба из Љига, који је акредитован код Народне библиотеке Србије и полазницима доноси шест бодова, а упознаје их са тренутним развојем и доступнм облицима ИКТ комуникација. Примена ИКТ у комуникацијама реалног окружења библиотечке делатности посебно је акцентована.

Комуникацијe библиотека са корисницима на нивоу друштвених мрежа (Twitter, Instagram, Facebook, You Tube …) стављена је у први план, а у складу с тим апострофира се улога библиотека у дигиталном добу, пре свега у дигиталној комуникацији.

Централни део обуке чини представљање нових ИКТ алата, овладавање њима, те њихова имплементација у библиотечку праксу и пословање.

Семинар је реализовао Мирко С. Марковић, библиотечки саветник, а видео презентације имали су  Дејан Масликовић, самостални саветник у Министарству културе и информисања, Вукосав Средојевић, инжењер информатике и саветник у Министарству културе и информисања, Драгана Тојага, библиотекар, као и Александар Градић, књижничар, обоје из Народне библиотеке „Доситеј Обрадовић“ у Старој Пазови, Огранак „Петар Петровић Његош“ у Новој Пазови.